Ambtenaren mogen op sommige plekken in de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie en Veiligheid niet meer in grote groepen bij elkaar staan. Er geldt een ‘samenscholingsverbod’ omdat de vloerconstructies onbetrouwbaar zijn, meldt NRC. Minister Dekker voor rechtsbescherming wil dat niet bevestigen, maar hij ontkent het ook niet.

Hij zegt dat een onderzoek een paar maanden geleden heeft uitgewezen dat de vloeren in de nog vrij nieuwe gebouwen aan de Turfmarkt “bij hele zware belasting” gevaar kunnen opleveren. “Dan moet je denken aan grote kluizen of brandkasten die dicht bij elkaar staan.”

Op de vraag of er inderdaad geen groepen mensen bij elkaar mogen staan, antwoordt hij dat het niet de bedoeling is dat bepaalde plekken heel zwaar worden belast. “Maar bij gewoon werken, achter je bureau, is er niks aan de hand.”

De twee ministeries zijn gehuisvest in twee nieuwe torens aan de Turfmarkt in Den Haag, die in 2013 zijn geopend. De afgelopen weken zijn veertien ruimtes en 110 werkplekken gesloten. Er wordt nader onderzoek gedaan, zegt minister Dekker. Volgens NRC zijn medewerkers van de ministeries er via intranet van op de hoogte gebracht dat floorwalkers erop toezien dat er geen groepen bijeen komen.

Bron: NRC